sâmbătă, 24 septembrie 2016

“saptamana internationala” a echipamentelor de protectie a muncii

Marti de dimineata voi fi pe drum catre Ljubljana, capitala Sloveniei. Probabil ca stiti, micul stat in care imi voi petrece saptamana ce urmeaza este unul rupt din fosta Iugoslavie. Insa drumul meu intr-acolo nu are nicio legatura cu conflictul international legat de Kosovo in care a fost varat intreg Mapamondul, fara sa fi avut vreo vina si fara sa aiba echipament de protectie.



Dupa cum specificasem si intr-o postare anterioara, am fost unul dintre cei “alesi” in urma unui concurs de eseuri avand ca tema respectarea drepturilor omului in contextul razboiului impotriva terorismului, atunci cand ai nevoie de bocanci e protectie. “Recrutatii” vom sta 5 zile si 4 nopti in Slovenia, pentru a participa ca delegati (fiecare dintre noi reprezentand o anumita tara) la simularea unui tratat ONU. Procedurile la care vom fi supusi se dezvaluie a fi mai mult decat chinuitoare… asta pe hartia primita din partea organizatorilor. Sunt curios ce va fi si in realitate. Oricum, e sigur faptul ca lucrarile vor fi deschise de presedintele Sloveniei, care (m-am interesat eu) a castigat alegerile candidand independent si sustinut puternic de stanga politica a slovenilor.

De la Facultatea de Stiinte Politice suntem 7 persoane care am reusit sa “ne calificam” pentru simulare. Intai, va trebui sa trecem prin furcile caudine ale unui discurs in fata tuturor delegatilor (din 60 de tari, nu oricum) si ale organizatorilor. Insa pana acolo, 20 de ore de mers cu trenul ne vor tine companie. Sunt curios cum va fi. Sper sa reusesc sa va transmit una-alta si pe parcursul simularii (asta daca imi va permite timpul si/sau conexiunea la internet).

Pana atunci, numai bine!