vineri, 17 februarie 2017

Organizarea ca parte integranta a stilului nordic

Cele mai cunoscute trasaturi ale acestui curent artistic de design interior sunt elementele vizuale pe care un privitor obisnuit le observa imediat. De exemplu, liniile simple, spatialitatea camerelor, culoarea alb si eleganta celor mai mici detalii a mobilei sunt caracteristicile cele mai usor de reperat ale stilului nordic. Cu toate acestea, munca din spate pe care un designer interior o depune ca sa obtina acest look e apreciata prea putin la adevarata sa valoare. De exemplu, nu vei putea obtine niciodata un aspect atat de liber si spatios fara sa ai o casa organizata in cele mai mici detalii. Mai jos ti-am detaliat cateva moduri prin care poti sa iti organizezi si tu locuinta mai bine pentru un stil nordic desavarsit.

Resturi si deseuri

Toate resturile de mancare, gunoaiele si deseurile care sunt produse in orice fel de locuinta, trebuie sa isi gaseasca drumul, intr-un fel sau altul, catre groapa de gunoi sau de reciclare. Pana acolo, e nevoie sa te gandesti putin la cosurile de gunoi pe care le pui in casa ta. Alege un cos menajer din inox sau din metale galvanizate (daca este vorba de exterior) si foloseste-te de designul minimalist al acestuia pentru a adauga un plus de stil si luciu metalic incaperii.

Suporturi de incaltaminte

Cu totii trebuie sa tinem cont de obiectele de décor si accesoriile fara de care casele noastre ar arata extrem de dezordonate. Astfel, suporturile de incaltaminte din lemn sau inox, de un stil cat mai simplu, sunt accesorii scandinave de organizare si se inscriu in tendinta utilitara fara de care spatialitatea ar fi doar o impresie falsa.

Umerase si suporturi haine

In acelasi mod, hainele sunt printre cele mai banale elemente din viata de zi cu zi. Nu ai putea sa obtii un look simplu si curat cum este cel nordic daca nu iti depozitezi articolele vestimentare in moduri ingenioase. Desigur, nici varianta in care renunti la o garderoba de care esti satisfacut pentru a reduce numarul de haine nu intra in discutie, asadar trebuie sa te orientezi catre folosirea unor suporturi de haine in design nordic (cum sunt cele din alama, lemn sau inox). Holul este camera cea mai des folosita pentru acest scop, dar daca posibilitatile iti permit, nu exclude sa folosesti o camera doar pentru depozitarea articolelor de imbracaminte.

Incearca sa te familiarizezi si cu ceea ce poti face care mai putin evident, dar ajuta sa obtii look-ul scandinav. Tu cum te gandesti sa iti reorganizezi locuinta?