joi, 13 octombrie 2022

Madrid, capitala care are cu ce să-și surprindă turiștii

Un alt oraș din Spania care merită vizitat măcar o dată în viața este chiar capitala acestei țări, Madrid. Așadar, dacă în această toamnă doriți să mergeți într-un loc de vis, într-un oraș care să  taie răsuflarea la fiecare pas, Madridul poate fi acela. Planificați-vă chiar azi o călătorie în Spania și alegeți această metropolă, ce poate fi vizitată în orice sezon, pentru că are cu ce să vă surprindă ori de câte ori veți veni aici. Prin urmare, dacă v-am făcut „poftă” de o vacanță, un city break în Madrid ar putea să vă ajute!

Poarta Soarelui

Poarta Soarelui Puerta del Sol este cea mai faimoasă și emblematică piață din Madrid. Aici veți găsi statuia ursului, simbol al Madridului pe care îl regăsim în special pe creasta Atlético de Madrid, statuia lui Carlos III și mai ales Casa de Correos. Acesta din urmă este un oficiu poștal istoric al cărui ceas bat în prima zi a anului, un moment important pentru spanioli. Este unul dintre primele locuri de vizitat când ajungeți într-un city break în Madrid.

Palatul Regal

Reședința oficială și istorică a regilor Spaniei până aproape de anii 1900, acesta cel mai mare Palat Regal din Europa de Vest. Evident, în zilele noastre primește vizite turistice și este închis publicului în timpul ceremoniilor oficiale de stat, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente din Spania. De îndată ce ajungeți aici, vă recomandăm să vizitați și Grădinile Sabatini, situate chiar în fața palatului. În mod sigur, vă va plăcea enorm ceea ce veți vedea aici!

Muzeul Prado

Acesta este, de departe, unul din cele mai faimoase muzee din Spania și unul dintre cele mai importante din lume. Adăpostește mii de lucrări, inclusiv Las Meninas de Velázquez, El 3 de mayo a lui Goya și Grădina deliciilor pământești a lui Hieronymus Bosch. Așadar, dacă ajungeți într-un city break în Madrid, nu ar trebui să ratați acest loc. Muzeul este deschis zilnic între orele 10:00 la 20:00, cu excepția zilei de duminică, când se închide mai devreme, la 19:00. Deci, vă puteți face programul în așa fel încât să aveți posibilitatea de a ajunge și aici.

Piața Centrală

Situată lângă Puerta del Sol, această piață frumoasă este înconjurată de clădiri istorice precum Casa de la Panadería sau statuia lui Felipe al II-lea. Una din activitățile pe care trebuie să le faceți dacă ajungeți într-un city break în Madrid este să stați la una dintre terasele numeroaselor baruri, savurând tapas și urmărind îndeaproape viața celor care locuiesc aici. Vibrant, plin de adrenalină, energic și uimitor, traiul de zi cu zi al spaniolilor pare lipsit de orice griji, motiv pentru care, vă veți dori să reveniți aici ori de câte ori veți avea ocazia.

0 comments:

Trimiteți un comentariu