duminică, 4 decembrie 2022

Sfaturi pentru pacienți care vor o igienă dentară corectă

Ca medic stomatolog ai mereu de lucru, mai ales în România, unde aproximativ 40% din populație se spală zilnic pe dinți. Chiar dacă unii cred ca dentiștii abia așteaptă să aibă pacienți, în realitate, mulți dintre ei ar vrea ca aceștia să se prezinte la ei pentru controale de rutină sau intervenții regulate (detartraj, periaj, mici plombe etc.), nu pentru tot felul de intervenții foarte grave, multe dintre ele cauzate de o igienă dentară deficitară.

Cu siguranță ai cabinetul bine echipat cu aparatură de ultimă generație, dar și tot felul de instrumente aparent banale, cum sunt oglinzile cu mâner sau spatulele pentru ciment dentar. Dacă însă ți-ai dat seama că unele trebuie înlocuite, intră pe https://www.edwards.dental/ și achiziționează altele noi. Avem prețuri bune și o gama foarte variată de produse.

Revenind la pacienții cu probleme cauzate de o igienă dentară precară, nu uita să le amintești de fiecare dată celor pe care îi tratezi următoarele:

      Spălatul zilnic pe dinți este foarte important

Aceasta este cea mai simplă acțiune pe care o pot face pacienții pentru o igienă dentară mult mai bună. Recomandarea este ca spălatul pe dinți să aibă loc de două ori pe zi, dimineața și seara. Ideal ar fi ca periajul să se facă după fiecare masă, însă, pentru multe persoane asta este mai greu de pus în practică.


      O periuță electrică ajută la un periaj mai eficient

Periuțele electrice sunt dispozitive moderne de periaj care ar trebui recomandate pacienților. Acestea sunt foarte eficiente, curățând rapid, dar și bine. Unele modele ajung chiar și la 60.000 de mișcări într-un minut, ceea ce este foarte mult comparativ cu un periaj normal, la care se ajunge la circa 300 de mișcări.

Periuțele electrice sunt și plăcut de utilizat, iar dacă alegi un model performant poți avea parte de tot felul de funcții precum: atenționare dacă ai omis vreo zonă, conexiune Bluetooth, timer etc.

      Spațiul interdentar are nevoie și el de atenție

Mulți pacienți neglijează spațiile interdentare, iar acest lucru poate duce la tot felul de afecțiuni grave. Medicii trebuie să le recomande pacienților soluții potrivite pentru a igieniza foarte bine și spațiile dintre dinți - ață dentară, periuță interdentară, duș bucal etc.

      Alimentația este foarte importantă

Pentru a avea o igienă dentară corectă trebuie ca pacienții să aibă grijă și la alimentele pe care le ingera. Dinții și gingiile sunt afectate de consumul de băuturi carbogazoase, dar și de alimente bogate în zahăr sau acidulate. Pot să apară foarte multe carii, dar și pete pe smalț. Încurajează-ți pacienții să consume fructe și legume proaspete.

Explică-le cu răbdare oamenilor ce au de făcut și pe lângă toate acestea încurajează-i să revină periodic la controale și să investească în procedurile de igienizare dentară, deoarece astfel vor preveni afecțiuni mai grave, ce în timp ar putea să fie foarte costisitoare.

 

 

 

0 comments:

Trimiteți un comentariu