luni, 2 decembrie 2019

Extrasul de carte funciara, un act cerut mereu in tranzactii imobiliare

Ori de cate ori vrei sa vinzi o locuinta vei avea nevoie de un extras de carte funciara. Cartea funciara nu este altceva decat un registru public, in care apare o evidenta integrala si exacta din punct de vedere juridic a imbolilelor dintr-o anumita zona. Extrasul de cartea funciara se elibereaza relativ raoid de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imboliara si evidentiaza informatii despre descrierea si identificarea imobilului, despre dreptul de proprietate si sarcinile existente, uzufruct, ipoteca, de exemplu.

Un tip solicitat adesea de extras din cartea funciara este cel pentru autentificare. El este eliberat de un notar public pentru incheierea de acte notariale de autentificare, la cererea unui proprietar sau a unui mostenitor. Biroul notarial obtine pentru clientul sau extrasul de carte funciara pentru autentificare, eliberarea sa se face doar in baza actului de identitate, a cererii de eliberare si a extrasului de autentificare, a copiei dupa incheierea de intabulare. Dupa obtinere extras de carte funciara valabilitatea ei este de 10 zile, alte inscrieri in cartea funciara respectiva nu se mai fac in acest interval.

Extrasul de carte funciara este unul dintre actele esentiale pentru finalizarea oricarei tranzactii cu imobile, se va solicita de fiecare data si va fi destul de usor de verificat de autoritatile in masura. Insa pana la obtinere extras de carte funciara trebuie sa stam la cozi, sa depunem solicitari de eliberare, sa stam la alte cozi pentru a lua actul cu pricina. Daca nu avem timp si avem program foarte incarcat trebuie sa alocam cel putin cate o zi pentru fiecare etapa a obtinerii extrasului. Pentru a evita astfel de drumuri si timp pierdut putem apela la firme specializate care sunt dispuse sa obtina extrasele de carte funciare cu ajutorul unei simple cereri depuse la sediul acestora.

Echipa firmelor care obtin extrase de carte funciara stie deja care sunt demersurile, se poate descurca mai usor decat dvs., actele ajung la dvs. in timp util si puteti merge mai departe cu proiecte sau cu vanzari de proprietati imobiliare. E foarte simplu sa va concentrati pe lucrurile importante si sa uitati de extrasele de carte funciara cand colaborati cu firmele specializate in obtinerea lor, nu va mai deplasati nicaieri, totul se rezolva cu eficienta maxima.

Un alt mare avantaj al firmelor care obtin actele pentru dvs. este dat si de accesul la informatii importante si la consultanta de specialitate pentru a intelege exact care sunt pasii de urmat dupa ce se obtin actele respective si cum se pot utiliza acestea mai departe. Specialistii vor cauta mereu sa fie la curent cu cele mai noi informatii, vor fi dispusi sa piarda timp in locul dvs. si sa va ofere actele exact atunci cand aveti mai mare nevoie de ele.

Cu o simpla discutie cu firmele care pot obtine pentru dvs. toate actele necesare rezolvati mai repede o parte din problemele legate de tranzactiile imobiliare, va puteti descurca mai bine pe o perioada mai scurta de timp cu restul actelor cerute. Tarifele practicate de firme depind de numarul de acte solicitate si de complexitatea acestora, de modul in care se obtin, insa sunt rezonabile avand in vedere timpul castigat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu