miercuri, 15 decembrie 2021

Viena, orașul care merită vizitat de Crăciun

Viena este un oraș care reiterează trecutul și are atracțiile care să demonstreze acest lucru. Indiferent dacă sunteți interesat de familia Habsburgică, de mult timp, muzica clasică compusă de propriul Mozart din Viena sau de antichități, acest oraș are suficiente de oferit pentru a te distra zile întregi. Cele mai multe site-uri sunt situate în Innere Stadt, cum ar fi Haus der Musik (Casa Muzicii) și MuseumsQuartier Wien. Cu toate acestea, chiar și cele care nu sunt situate central, cum ar fi Palatul Schönbrunn, sunt ușor de accesat și merită vizitate cu ocazia unui city break în Viena.

Sunt multe de văzut dacă ajungeți într-un city break la Viena, dar de funcție de cât timp ai la dispoziție, fie că este una sau mai multe zile, va trebui să îți adaptezi programul pentru a vedea o parte din ele. Cu toate acestea, sunt câteva obiective  importante pe care nu le puteți rata. Totuși, indiferent de cât timp ai la dispoziție, pentru o adevărată experiență într-un city break în Viena va trebui bifezi câteva dintre cele mai interesante obiective, precum:


1. Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn cu grădinile sale incredibile și clădirile impunătoare merită cu siguranță văzut. În secolul al XVIII-lea palatul a fost construit ca reședință de vară pentru împărăteasa Maria Theresia. Acum este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care Viena le are de oferit. De asemenea, Concertul de Noapte de Vară și Concertul de Revelion au loc aici în fiecare an. Oamenii din întreaga lume le urmăresc la TV.

2. Hofburg Viena

Hofburg nu este doar reședința președintelui austriac, ci găzduiește și Biblioteca Națională a Austriei și diferite muzee. Până la începutul secolului al XX-lea, Hofburg a fost reședința familiei Habsburg din Viena.

3. Catedrala Sf. Ștefan

Catedrala Sf. Ștefan, numită în mare parte Stephansdom, este unul dintre cele mai recunoscute obiective turistice din Viena. Este situată în inima orașului vechi și dacă doriți, puteți chiar să urcați cele 343 de scări până în vârful unuia dintre turnurile sale. Priveliștea fermecătoare de deasupra Vienei pe care o veți obține merită cu siguranță urcarea.

4. Palatul Belvedere

Palatul Schönbrunn nu este singurul palat din Viena. Mult mai aproape de centrul orașului se află Palatul Belvedere, care este la fel de frumos cu peisajul său uimitor. Datorită locației centrale, Palatul Belvedere și grădinile din jur sunt foarte populare printre iubitorii de sport și familiile, care își petrec timpul liber aici.

5. Opera din Viena

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume și este vizitată de un număr mare de turiști pe tot parcursul anului. Este situat pe Karlsplatz chiar în orașul vechi al Vienei și merită toată atenția dumneavoastră dacă ajungeți într-un city break în Viena.

 

 

 


0 comments:

Trimiteți un comentariu