marți, 21 martie 2017

Dansul sportiv

Dansul e unul din sporturile care arata cate de mult a evoluat civilizatia umana inca din Antichitate si pana in zilele noastre. Rolul dansului a fost, initial, unul ceremonios si religios care avea menirea de a stabili o legatura intre trup, suflet si divinitate. Este foarte bine documentat faptul ca anumite civilizatii foloseau anumite dansuri doar in cadrul unor momente specifice pentru a contacta anumite spirite sau pentru a indeplini anumite misiuni spirituale.


Valenta sportiva


Sportul ca si activitate ce avea menirea simpla de a dezvolta trupul si a mentine sanatatea nu a aparut decat foarte tarziu. Incasii, maorii, si amerindienii aveau anumite practici despre care se poate spune ca erau sportive si implicau miscari specifice ale corpului, dar nu aveau niciun rol social. Cu timpul dansurile de societate au devenit o modalitate prin care se puteau forma prietenii, amicitii sau prin care puteai cunoaste diferiti membrii ai comunitatii.

Dans si muzica


Ulterior, dansul a devenit foarte des asociat cu muzica: mai intai clasica, apoi muzica usoara si diferitele forme alternative si electronice ale muzicii. De abia din ultimele cateva zeci de ani se poate vorbi despre dans ca si sport - o activitate cu menirea de a imbunatati sanatatea. In prezent exista foarte multe cluburi de dans in care poti invata pasi specifici precum si diferite forme de dans exotice.

Tu la ce tipuri de dansuri ti-ar placea sa te inscrii?